Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 проблем с подгрев на огледалата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 проблем с подгрев на огледалата

Здравейте колеги. Имам един пореден казус - какви са диагнозите и как се разбира дали подгрева на страничните огледала са заминали?
    Проверих бушона - 30А , в ред е.
    Когато се пусне подгрева на джамовете, задният прозорец за 2 минути и е загрял, само страничните никакви ги няма.
    Мисълта ми е има ли някакво реле за предните или някаква магия?
    Вече трети път свалям шофьорското огледало, разглобявам си го както си искам, но убий ме - до там. Аз ли съм изпаднал в тотална амнезия с тоя пустия мултицет или вече и аз се побърквам. Дайте някакви идеи как да ги проверя тия котлони, лепнати зад огледалата.

Поздрави
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
    Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата

На някои коли,има копче за подгрева и ако бачка,огледалата трябва да загреят.Копчето принципно е в непосредствена близост до копчето за регулиране на огледалата.Чувал съм че на някои коли,е вързан подгрева за копчето на подгрева на задното стъкло.Тоест като включиш подгрева на задното,вкючва се и на огледалата.А на други, просто като падне температурата на някакви градуси примерно -1,се включва автоматично.
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:33.

Comment

Колега, аз при мен са на едно - на централното табло са 4 бутона ( климатик, МОНО, дефрост, подгрев стъкла). Колата е с вътрешен фейслифт.

Проблемът е, че при пускане на подгрева на стъклата, заработва само на задният прозорец. Страничните огледала остават замъглени ( и да, и двете огледала съм ги свалял и разглобявал безброй пъти. имат си подгрев)

Comment

Мери ли на буксите дали стига ток? Кабелчетата за подгрева са черно и кафяво. Другите 3 кабела са за въртене на стъклото нагоре - надолу и наляво-надясно. На лявото , шофьорското, са 5 кабела, на дясното, има още 2 кабела, т.е. общо 7 , заради датчика за външна температура.
          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Ако си сигурен че при падане на много ниски температури -5 примерно не се включват,значи са на кино.

Comment

А с това?

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                А с това?

Ачка това е за задния джам,колегата каза че не ставало от там,или поне не тръгвали.

Comment

...
                  Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:33.

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                    Ачка това е за задния джам,колегата каза че не ставало от там,или поне не тръгвали.
                    Не, за огледалата е.

При мен (147) работи така.

Копчето за джама (жълтото от картинката) обдухва предното стъкло + включва подгрева на задното. Огледалата не се подгряват.

Копчето което съм оградил подгрява огледалата + задното стъкло.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Не, за огледалата е.

При мен (147) работи така.

Копчето за джама (жълтото от картинката) обдухва предното стъкло + включва подгрева на задното. Огледалата не се подгряват.

Копчето което съм оградил подгрява огледалата + задното стъкло.

По принцип жълтото копче трябва само да обдухва предия прозорец,а това което си оградил да включва подгрева на задния+подгрева на огледалата ако имаш такъв.Но незнам при теб на 147,как е

Comment

Даам, за тази подребда на копчетата става въпрос. При мен си е така. И от въпросния бутон се включват подгрева на страничните огледала и задното. Проблемът е, че сега само подгрева на задното стъкло работи.
                        Най-лесното е да я закарам на ремонт. Нали идеята на този форум беше да се обменя опит и идеи.
                        Питанката ми е към някой от колегите дали е имал тази болежка и ако да- как се е справил с нея.

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                          По принцип жълтото копче трябва само да обдухва предия прозорец,а това което си оградил да включва подгрева на задния+подгрева на огледалата ако имаш такъв.Но незнам при теб на 147,как е
                          Ами не знам, при мен със предното се подгрява и задното. Иначе сега погледнах в книжката на 156 и е така както го описваш - жълтото обдухва само предния и страничните. Колегата обаче говори само за жълтото копче, или поне така го разбрах.

Comment

Първоначално публикувано от Spox Покажи съобщение
                            Даам, за тази подребда на копчетата става въпрос. При мен си е така. И от въпросния бутон се включват подгрева на страничните огледала и задното. Проблемът е, че сега само подгрева на задното стъкло работи.
                            Най-лесното е да я закарам на ремонт. Нали идеята на този форум беше да се обменя опит и идеи.
                            Питанката ми е към някой от колегите дали е имал тази болежка и ако да- как се е справил с нея.

Аз лично с такива болежки се справям много лесно.Отивам в сервиза,установява се къде точно е проблема.След това оставям майстора да си свърши работата,и от там газ чичигаз

Вариянт б) е нали ти бачка парното,насочваш духалките към страничните прозорци,и така си си решил проблема безплатно и генерално
                            Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 19:05.

Comment

Освен да закачи един маркуч от прахосмукачка за дюзата, да отвори стъклото и да обдуха огледалата, иначе не виждам как ще стане този трик.

Comment

Working...
                              X